2AD6B686 76ED 4986 98C3 F06D08959F19

Een dagje op inkoop!

Iedere week pak ik de auto om richting Amsterdam te gaan voor een dagje inkoop. Ik zie dit dan ook echt als een feestje, een uitje of misschien nog wel beter gezegd even ME time. Niks aan mijn hoofd alleen maar volle focus op de nieuwe collectie. Op jacht naar pareltjes en perfecte basics, want door de juiste balans tussen die twee ontstaan er geweldige outfits.

Hoe start zo’n dagje inkoop?

Laten we een doordeweekse dag nemen, waarin de boys gewoon allebei naar school moeten.

Mijn wekker gaat dan om 06:00 uur af. Zodra mijn wekker afgaat sta ik ook naast mijn bed en schiet ik een sportbroek en trui aan. Gooi een plens water in mijn gezicht, spuit wat deo onder en maak de hond wakker. Want ja die slaapt dan vaak nog.

Doe mijn oortjes in en zet een podcast van Kim Munnecom -> www.kimmunnecom.nl  op, jas aan, hond aan de riem en gaan! Ik loop dan altijd een rondje van zo’n 2,5 km met haar. Zodra we thuis zijn ploft Marley weer in haar mand en begin ik met de ontbijtjes voor de boys.

Daarna allemaal klaarmaken, hups in de kleren en naar school. Zo rond half 9 vertrek ik dan richting Amsterdam.

Onderweg naar Amsterdam.

De reis begint dus vaak rond half 9 ’s ochtends en is zo’n kleine 130 km. Ik houd van auto rijden en zo’n ritje is voor mij zeker geen straf. Het autorijden alleen al geeft mij zo’n gevoel van vrijheid, muziek lekker hard aan en meezingen maar. 

Voordat ik het weet zie ik op de borden al groot Amsterdam staan. Vraag mij niet op welke weg ik rijd of welke afslagen ik allemaal heb genomen, geen idee maar ik kan er met mijn ogen dicht naar toe rijden.

Aangekomen bij het inkoopcentrum.

Er zijn meerdere inkoopcentra in Amsterdam maar ik heb er eigenlijk drie waar ik altijd naar toe ga die op verschillende locaties zitten. 

Maar laat ik voor nu alleen het World Fashion Centre als voorbeeld nemen, als je hier voor het eerst binnenkomt weet je eigenlijk niet waar je het moet zoeken. Het is zo groot, zoveel, je wordt helemaal overdonderd. Uiteindelijk vond ik daar mijn weg in en heb ik nu vaste groothandels waar ik naar toe ga.

Waar kijk ik naar?

Voordat ik op inkoop ga bepaal ik al een beetje wat ik wil gaan inkopen, dit maakt het zoeken naar de pareltjes en perfecte basics alweer een stuk makkelijker.

Ook kijk ik dan naar de materiaal samenstelling, kleuren en pasvormen want als iets in de maat m er al heel klein uitziet weet ik dat ik het beter niet kan inkopen en nog even verder moet zoeken naar een ander vergelijkbaar item. Het kan zo zijn dat ik bij 1 groothandel alleen maar slaag voor de bovenkantjes en dus nog opzoek moet bij een andere groothandel(s) voor de onderkant.

Van groothandel naar groothandel.

Sommige van jullie denken misschien dat het heel glamorous is zo’n dagje op inkoop, je loopt rond in die showrooms, wijst aan wat je wilt, betaalt en dat ze het dan naar je auto brengen.

Haha.. dat sjouw werk zal je toch echt zelf moeten doen. Al willen veel van hen wel even met je meelopen hoor maar dat vind ik zelf dan nogal wat.

Ook zie je er geregeld van die dames rondlopen met boodschappenkarretjes of bolderwagens maar dat gaat me net een stapje te ver en vind ik ook nog niet bij mijn leeftijd passen. Ik loop dan geregeld tussen door even naar de auto om de net ingekochte items weg te brengen, zodat ik mijn handen weer vrij heb voor nieuwe aanwinsten.


Ik zie het als een win win situatie, krachttraining en cardio in 1. En na zo’n dagje inkoop heb ik de 10.000 stappen mooi gehaald.

Van groothandel naar groothandel.

Wanneer ik alle items heb weten te bemachtigen op inkoop kan ik niet wachten om naar huis te racen en live te gaan, alles op de foto te zetten om vervolgens alles in de webshop www.4starsfashion.nl  te plaatsen.

Onderweg naar huis heb ik al allemaal setjes in mijn hoofd gemaakt en afgestyled met accessoires. Soms is het al zo erg dat ik bepaalde personen dan al helemaal in die outfit zie lopen! Het klinkt misschien gek maar op zo’n dag zit ik zo vol adrenaline en kan ik zo blij worden van alles wat ik heb ingekocht, dat ik er gewoon helemaal hyper van wordt.


Dan voel ik het ook in iedere vezel van mijn lichaam, dit is mijn ding, dit is mijn passie!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.